Előfizetői tartalom

Állta a sarat a hazai börze - Csak az OTP lógott ki a sorból

Portfolio
Annak ellenére, hogy a héten számos makroadat érkezett, a befektetők elsősorban a szíriai fejleményekre figyeltek. A közel-keleti ország ellen készülő katonai akció megrémisztette a piaci szereplőket, így a vezető nemzetközi benchmarkok a lejtőre kerültek. Bár a hét első felében a szíriai helyzet miatti aggodalmak itthon is éreztették hatásukat, a BUX végül 0,3 százalékkal került feljebb, miután az OTP kivételével az összes nagypapír jól teljesített.

Több fontos adat is érkezett a héten a tengerentúlról és Európából is, ugyanakkor a hét első felében a befektetők hangulatára leginkább a szíriai események voltak hatással. John Kerry, amerikai külügyminiszter hétfői nyilatkozatában elítélte a szír kormány saját népe elleni vegyi támadásait. A hétfői nyilatkozatot követően jelentősen megnőtt a katonai beavatkozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés