FONTOS Járványügyi figyelmeztetés érkezett: a tavaly decemberi magyarországi többlethalálozás megelőzhető lett volna
 
Előfizetői tartalom

Javuló hangulat Amerikában - elbántak a nemesfémekkel

Portfolio
A nap eleji enyhe pluszok után felfelé vették az irányt a legfõbb amerikai részvényindexek, majd végül enyhe pluszban zártak. Az emelkedéshez nagyban hozzájárultak a bankpapírok. Az európai piacokon korábban heves eladásokat láthattunk, mely az amerikai nyitást követõen oldódott. Az OTP-re nehezedõ eladói nyomás ennek ellenére sem mérséklõdött zárásig. A viszonylag kedvezõ részvénypiaci hangulat mellett a nemesfémeket viszont gõzerõvel adták a befektetõk, az ezüst több mint 14, az arany több mint 5 százalékot esett.Fontosabb részletek A G20 pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek utalása, hogy közös erõvel lépnek fel az európai adósságválság ellen csak átmeneti megnyugvást hozott. A befektetõk így továbbra is csalódottak a szerda esti Fed bejelentés után, melyet követõen a növekedési és recessziós félelmek kerültek elõtérbe. A fejlett nyugat-európai piacok a tegnapi 5-6%-os zuhanások után ma újabb 1-3%-os eséseket mutattak, ám estére kisebb pozitív fordulat jött. A ma egyelõre felülteljesítõ pesti parketten az OTP újfent beesett a 3000 Ft-os lélektani szintje alá, 6,6%-os eséssel zárt.

2011. szeptember 23. 21:19 Megosztás Mérsékelt pluszban zártak a főbb amerikai indexek Tény, hogy az emberek még nem nagyon mernek venni ezen a szinten, de nem is kerültek lejjebb az árfolyamok, ami jó jel - összegezte a mai volatilis, de végül csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés