Előfizetői tartalom

A csonka hét első napján emelkedik Európa

Portfolio
A kereskedés indítását követően több index is a negatív tartományba került, azonban gyorsan korrigálni tudtak, és a vezető nyugat-európai benchmarkok már kivétel nélkül emelkedést mutatnak. A befektetők egyrészt a japán kormány gazdasági stimulusaival kapcsolatban táplálnak optimista várakozásokat, másrészt az amerikai költségvetési szakadék miatt aggódnak.

Bár csonka hét elé néznek a befektetők, mégis van miért izgulniuk, ugyanis az amerikai politikusoknak csupán pár napja maradt, hogy megállapodjanak a jövőre automatikusan életbe lépő költségvetési egyenlegjavító intézkedésekről. A befektetők optimizmusát azonban a várt japán jegybanki stimulusokba vetett bizalom fűti, ugyanis az új kormány már jelezte, hogy mindent meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés