Előfizetői tartalom

Újabb lufiprojekt a fővárosban? Mikor lesz itt bármi is?

Portfolio
Az egyik legújabb ötlet szerint, egy Várkabin névre keresztelt projekt tervei csigázzák fel a budapestiek békés mindennapjait. A nem újkeletű, de a napokban frissen napvilágot látott projekt információi szerint, Pest és Buda, azon belül is a Vigadó tér és a Budai Vár között (később pedig a Vár és a Citadella között) kötélpályával teremtenének összeköttetést, amelyen üvegkabinos járművek közlekednének.

Először kedden, a főváros hivatalos oldalán, a budapest.hu városházi hírei között olvashattunk a nagyszabású turisztikai attrakció terveiről. A honlapon megjelent információk szerint, a projekt még engedélyeztetési eljárás előtt áll, és 6-8 milliárd forintos magántőkéből valósulna meg. A tervek szerint 5-6 eurós viteldíj fejében másfél-két év múlva már lebeghetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés