Előfizetői tartalom

A "kocsmatoldalékoknak" mennie kell - Kitalálták az új Moszkvát

Portfolio
A Széll Kálmán térnek annak kell maradnia, ami. Azonban ami nem oda való, annak mennie kell - hangzott el egy markáns summázat a Buda legjelentősebb közlekedési csomópontjának átalakításáról szóló sajtótájékoztatón. A híres-hírhedt "Moszkva tér" jellegzetes részleteihez - a Legyezőhöz és az Órához - legendák kötődnek. A szép emlékek megőrzésével egy időben azonban a kaotikus állapotoknak, a "kocsmatoldalékoknak" , a "villamoskocsikkal megtűzdelt embermasszának" azonban mennie kell. Mindezek helyett elegáns, friss és környezettudatos közösségi teret álmodtak meg az építészek és urbanisták.

Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjának és legismertebb helyszíneinek egyikéről, a Széll Kálmán térről van szó, amelynek megújítására a Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ közös tervpályázatot írt ki. Úgy tűnik, hogy az átépítés hamarosan meg is valósulhat. A kiemelt fontosságú projekt újabb állomásához érkezett, miután 2012. december 11-én kihirdették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés