Előfizetői tartalom

Külföldiek, bankárok kizárva - Mi lesz a földtörvényben?

Portfolio
Kedden reggel megkezdte a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényjavaslat általános vitáját az Országgyűlés. A vidékfejlesztési miniszter szerint 1100 éves vitának vet véget a földtörvény elfogadása, mivel a jogszabály garantálja, hogy csak magyar földművesek vehessenek földet. De hogyan is jutottunk el idáig, miért lett ilyen kiemelt fontosságú ügy a magyar föld? Mi változhat az eddigiekhez képest?

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter vitaindító expozéjában azt mondta: a termőföld nemzeti kincs, "megélhetésünk alapja". A jogszabály biztosítja, hogy a jövőben csak magyar földművesek vehessenek és magyar gazdálkodók bérelhessenek termőföldet, véget vet annak az "1100 éves vitának", hogy kié legyen a föld - jelentette ki a tárcavezető, megjegyezve, nem vásárolhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés