Előfizetői tartalom

Egyre többet alkudnak a vevők a lakáspiacon - Budán fogy a luxus

Portfolio
A tavalyi évhez hasonlóan magasabb értéken zárt a májusi hónap a lakástranzakciók tekintetében az áprilisnál. Idén a többlet mintegy 10%-os, amellyel a márciusi szintet sikerült ismét elérni. Az idei első 5 hónap alapján az összes hazai ingatlan adásvételi tranzakció darabszáma így meghaladta a 45 ezret, vagyis a Duna House januárban közölt idei becslése, miszerint 2012-ben 100-110 ezer tranzakcióval számolhatunk, egyre biztosabbnak látszik.

A kereslet intenzitása a tranzakciók alakulását követte, vagyis az átmeneti áprilisi visszaesés után folytatódott az idei intenzív érdeklődés. Ha a májusi átlagárakat összehasonlítjuk az előző hónappal, azt látni, hogy szinte minden kategória magasabb értékeket mutat. Ez ugyan nem feltétlenül jelzi azt, hogy emelkedtek volna az árak, de az biztos, hogy összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés