Leleplezték az észak-koreaiak és az oroszok titkos paktumát
Globál

Leleplezték az észak-koreaiak és az oroszok titkos paktumát

Portfolio
Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának előírásait, amikor jelentős mennyiségű finomított kőolajat szállít Észak-Koreába. Válaszul újabb amerikai szankciókat vetnének ki mindkét országra. Vélhetően Észak-Korea fegyvereket is szállít Oroszországnak az olajért cserébe.

Oroszország jelentős mennyiségű finomított kőolajat szállít Észak-Koreába. Ez a lépés azután került nyilvánosságra, hogy Oroszország vétóval megakadályozta az ENSZ szakértői csoportjának mandátumának megújítását, amely csoport az Észak-Korea elleni szankciók betartását felügyelte – írja a Reuters.

Az amerikai tisztviselő szerint Oroszország a Vosztocsnij kikötőből indított szállítmányokkal már túllépte az Észak-Koreának évente megengedett 500 ezer hordós finomított kőolajra kivetett importkorlátot. Kiemelte, hogy

csak márciusban több mint 165 000 hordó olajat szállítottak, és figyelmeztetett arra, hogy az orosz és észak-koreai kereskedelmi kapcsolatok a kis földrajzi távolságok miatt ezek a szállítmányok folyamatosan fenntarthatók.

Az Egyesült Államok válaszként újabb szankciókat tervez bevezetni azon entitásokkal szemben, amelyek elősegítik Oroszország és Észak-Korea közötti fegyver- és olajkereskedelmet. Az amerikai tisztviselő emlékeztetett arra is, hogy korábban már összehangolták a szankciókat nemzetközi partnereikkel, mint például Ausztrália, az Európai Unió, Japán, Új-Zéland, a Koreai Köztársaság és az Egyesült Királyság.

A jelentésben rámutattak arra is, hogy Észak-Korea ballisztikus rakéták szállításával támogatja Oroszországot Ukrajna elleni konfliktusában.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
rafah