Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani
Globál

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Portfolio
Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

A 2020-as elnökválasztás után, amelyet követően Donald Trump hetekig azt állította, hogy Joe Biden választási csalással diadalmaskodott felette, a republikánusok biztosra akarnak menni. Trump kampánya ugyanis bejelentette, hogy

százezret meghaladó számú önkéntest és jogászt fognak bevetni, illetve kiképezni arra, hogy felügyelje az idén november 5-én esedékes választás tisztaságát.

A republikánusok országos szervezete, amelynek társelnöke a volt ingatlanmogul menye, Lara Trump, azt közölte, hogy ügyvédekkel fogják monitorozni a szavazógépek tesztelését, az előzetes és a választás napján történő voksolást, a levélszavazatok feldolgozását, valamint a választások utáni szavazatszámlálást, ellenőrzést és újraszámlálást. A kampány azt is tervezi, hogy ügyvédeket állomásoztatnak a levélben leadott voksokat feldolgozó központoknál, és egy forródrótot hoznak létre, amelyen a választók is jelenthetik a felmerülő problémákat.

A Washington Post januárban közzétett felmérése szerint

az amerikaiak egyharmada nem fogadja el, hogy Biden jogosan nyerte meg a 2020-as választást.

Azóta Trump továbbra is szította annak a tüzét, hogy a bizonyítékok ellenére nem igazságosan zajlott az előző választás.

Olyan földcsuszamlást akarunk, amely túl nagy ahhoz, hogy el lehessen csalni

- hangoztatta egy múlt havi virginiai nagygyűlésen. A volt elnök ellen jelenleg kettő büntetőeljárás zajlik 14 vádpontban (egy a szövetségi szinten, egy pedig Georgia államban) a 2020-as elnökválasztás eredményeinek megváltoztatására tett kísérletei, illetve a 2021. január 6-i capitoliumi ostromban játszott szerepe miatt. Trump jelenleg New York államban áll bíróság előtt üzleti csalás vádjával, és egy további szövetségi büntetőeljárás zajlik ellene titkosított dokumentumok birtoklása miatt.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik a médiának a New York állambeli Massapequában 2024. március 28-án. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal percről percre ukrajna oroszország