Előfizetői tartalom

Vegyes munkaerőpiaci adatok az USA-ból (2.)

Portfolio
Júliusban a várt 100 ezer helyett 163 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, a munkanélküliség viszont a várt stagnálás helyett 8,3 százalékra emelkedett. A piacokon vegyes reakciókat okoztak az adatok, mert nem adnak egyértelmű jelet arra, hogy az amerikai jegybank monetáris politikájára ez milyen hatással lehet.

Bővülő foglalkoztatottság, emelkedő munkanélküliség A munkaügyi tárca adatai szerint júliusban a várt 100 ezer helyett 163 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, amire február óta nem volt példa. A szolgáltató szektorban 49, a vendéglátóiparban 29, a feldolgozóiparban 25, az egészségügyben pedig 12 ezer új munkahely jött létre - derül ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés