Előfizetői tartalom

Váratlanul gyenge fogyasztói bizalmi adat az USA-ból

Portfolio
A várt 76,5 pontra mérséklődés helyett egészen 68,2 pontig, öt hónapja a legalacsonyabb szintre esett márciusban az előzetes adatok szerint az Egyesült Államok michigani körzetének fogyasztói bizalmi indexe. Februárban 77,5 ponton állt a mutató. Különösen nagyot esett a következő hónapokra vonatkozó várakozásokat tükröző alindex, amely hír rosszkor érkezett az egyébként is gyengélkedő amerikai részvénypiacok számára.

A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe 86,9 pontról 83,6 pontra süllyedt, míg a várakozások alindexe 71,6 pontról 58,3 pontra esett, ami két és fél éve a legalacsonyabbnak számít. Mostanában különösen figyeli a piac, illetve az Egyesült Államok jegybankja a lakosság inflációs várakozásait (a monetáris élénkítő csomag jövőbeli sorsa miatt is). A következő egy évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés