Előfizetői tartalom

Újabb adóemeléseket kaphatunk a nyakunkba

Portfolio
Gyökeres változás nélkül a gazdaság várhatóan középtávon is csak pangani fog, további munkahelyek kerülnek veszélybe, miközben újak nem létesülnek, a hiány pedig már 2014-től újra növekedésnek indul, ahogy az adósságrátánk is - állapítja meg a Haza és Haladás, valamint a Költségvetési Felelősségi Intézet szerdán publikált tanulmánya, amely az ország középtávú gazdasági kilátásait vizsgálta. Ezzel a gazdaságpolitikával Magyarország nem fog tudni tartósan kikerülni a túlzott deficit eljárás alól - mondta Oszkó Péter az elemzést bemutató sajtótájékoztatón. Romhányi Balázs, a KFIB ügyvezetője kérdésünkre hangsúlyozta, hogy az uniós szabályok értelmében jövőre Brüsszel a 2012-es költségvetés tényadatot, valamint a 2013-as és 2014-es várható deficitet fogja vizsgálni, amikor dönteni fog a Magyarország ellen 2004 óta folyó túlzott deficit eljárás ügyében.

Vergődni fogunk A mostani elemzés témáját az adja, hogy elkészítettük a technikai kivetítést, amely 2016-ig elemzi a várható fejleményeket és azonosítja a kockázatokat - vezette fel a sajtótájékoztatót Oszkó Péter, ahol bemutatták a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány, valamint a Költségvetési Felelősségi Intézet munkatársai által készített elemzést. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés