Előfizetői tartalom

Új félelem ütötte fel a fejét a világban!

Portfolio
A vezető sajtótermékekben szereplő gazdasági témák, illetve a hangsúlyozott kockázatok rendszerint szoros összefüggést mutatnak a globális eszközárak teljesítményével, illetve előrejelző szerepük is van rövid távon. A Societe Generale londoni elemzői az újságcikkek témái és darabszámuk gyakorisága alapján arra hívják fel a figyelmet, hogy a második gazdasági visszaeséssel, illetve a deflációval kapcsolatos kockázatokról szóló hírek száma csökkenőben van, eközben azonban egyre inkább a magasabb inflációval kapcsolatos aggodalmak kerülnek előtérbe. Ezt egyébként az inflációs tényadatok is indokolják.

A nyersanyagárak emelkedése, az olajárak kétéves csúcs közelében mozgása, a globális élelmiszerárak történelmi csúcs közelébe emelkedése alapján érthető, hogy a fogyasztói árak tendenciaszerű csökkenésével (defláció) kapcsolatos félelmek enyhülnek, helyüket sokkal inkább az inflációtól való félelmek veszik át.A Bank of America égisze alá tartozó Merrill Lynch...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés