Előfizetői tartalom

Tovább nyomja a pénzt a gazdaságba a Fed

Portfolio
Nem változtatott a kondíciókon a Fed: a várakozásokkal összhangban változatlanul, azaz 0,00-0,25%-on hagyta az irányadó ráta célsávját mai döntésével az amerikai jegybank nyíltpiaci bizottsága és közleményében jelezte: az alapkamat tartósan alacsony maradhat. 2011 második negyedévéig biztos fennmarad a 600 milliárd dolláros állampapír vásárlási program (QE2), rendszeresen vizsgálni fogják, milyen hatással van a gazdaságra, és milyen módosítás szükséges a foglalkoztatottság és az árstabilitás legjobb támogatása érdekében.

Egyelőre nem tart inflációtól a Fed A Nyíltpiaci Bizottság közleménye szerint a Fed úgy látja, a gazdasági kilábalás szilárdul, a foglalkoztatottság általános feltételei fokozatosan javulni látszanak, a háztartások és vállalatok fogyasztása a különféle berendezések és szoftverek felé bővül. Eközben a beruházások továbbra is gyengék, az ingatlanpiac helyzetét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés