Előfizetői tartalom

Szemet gyönyörködtetően ugrottunk le a szégyenlistáról!

Portfolio
Az év első három hónapja során a magyar állam csődkaldkockázatát jelző (5 éves) CDS-felár 125 bázisponttal (32%-kal) csökkent. Ezzel Magyarország globális szinten a hatodik legnagyobb javulást tudja felmutatni a kockázati megítélés tekintetében és már nem sorolható a világ 10 legkockázatosabb állama közé - derül ki a Markit most kiadott jelentéséből. Az első negyedév érdekessége, hogy a legjobb teljesítményt felmutató tízes listán európai, elsősorban euróövezeti tagállamok dominálnak.

A negyedév győztesei és vesztesei Ismét megjelent a Markit államcsőd kockázatokat rangsoroló negyedéves elemzése, amely a szuverén CDS piac elmúlt hónapokban mutatott fejleményeit vizsgálja. Ezek a számok pontosan mutatják be a pénzügyi piacok által feltételezett országkockázatokat - írta Gavan Nolan, a londoni adatszolgáltató cég elemzője. A friss összeállításból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés