Előfizetői tartalom

Varga: júliusban vagy augusztusban indulhatnak a tárgyalások

Portfolio
A kormány megemeli az idei év gazdasági növekedésére vonatkozó prognózisát, a korábbi 0,1%-ról 0,5%-ra a kedvezőbb német gazdasági adatokra hivatkozva - írta a Bloomberg hírügynökség Varga Mihály szerda reggeli szavaira hivatkozva. A tárca nélküli miniszter sajtóirodájától kapott tájékoztatás szerint az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter mai nyilatkozatában elhangzott esetleges 0,5%-os várt növekedési ütem a 2012-es év második felére vonatkozott. A magyar IMF-főtárgyaló a TV2 reggeli műsorban arról is beszélt, hogy az IMF-hitelről szóló hivatalos tárgyalások júliusban vagy augusztusban elkezdődhetnek. Varga Mihály kedden az Inforádiónak is nyilatkozott, ezek szerint még nem született döntés arról, hogy új jegybanktörvényt terjeszt-e be a kormány, ez a szerdai kormányülés témája lehet.

Nagyobb idei növekedés Magyarország javítja az idei évre vonatkozó növekedési prognózisát a német gazdaság jobb teljesítményére hivatkozva - írta szerda reggel a Bloomberg hírügynökség az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szavaira hivatkozva. Varga Mihály szerint a kormány mostani várakozása szerint 0,5%-os lehet az idei gazdasági növekedés az eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés