Előfizetői tartalom

Suttogó propaganda tolja Matolcsyt az MNB-be

Portfolio
Idén új elnök és alelnökök érkeznek a jegybankba. Az MNB-vezetők kiválasztása a hajrába érkezett, a kormányfő legkorábban a gyulai kihelyezett frakcióülésen jelentheti be a döntését. Közben sokasodnak a jelöltek nevei, de a legesélyesebbnek, ahogy tavaly is, még mindig Matolcsy György tűnik - számol be az Index. A laptársunknak nyilatkozó források szerint nagyon nagy kavarás folyik a háttérben, sok a tudatosan irányított dezinformáció, jelöltek és önjelöltek versengenek egymással.

Ahogy közeleg március eleje, Simor András jegybankelnöki mandátumának a vége, megszaporodtak a találgatások arról, hogy ki veheti át a Magyar Nemzeti Bank irányítását. Simornak március 3-án jár le a hatéves jegybankelnöki mandátuma, és még márciusban - majd júliusban - távozik két alelnöke, előbb Karvalits Ferenc, majd Király Júlia - emlékeztet laptársunk. Nem csoda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés