Előfizetői tartalom

Simor András: "ezért érdemes dolgozni"

Portfolio
Az infláció nem indítja be a növekedést, annak elengedése nem segít növekedési gondjainkon sőt, károkat okoz a tartósan magas és változékony infláció - vélekedik Simor András a HVG-ben megjelent "Az infláció természetéről" című írásában. A jegybank elnöke szerint érdemes dolgozni az árstabilitás elérése érdekében, mert az elkötelezettség kifizetődik.

Az infláció sem indítja be a növekedést. A túlfűtött gazdaságnak általában velejárója az infláció, de fordítva ez nem állja meg a helyét: a magasabb infláció egyáltalán nem jelent gyorsabb növekedést. Bármerre nézünk a világban, az árstabilitást elért országokban alacsony a kamatszint, míg az inflációs problémával küzdők mind magas kamatokkal kénytelenek együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés