Előfizetői tartalom

Rövidesen beadhatja a derekát Spanyolország (3.)

Portfolio
Ma olyan híresztelések kezdtek el terjedni a piacon, hogy akár már ma hivatalosan is kérheti Spanyolország az állam számára az eurózóna átmeneti válságkezelő alapjából (EFSF) a pénzügyi segítséget, pontosabban a kötvénypiaci beavatkozást. Ez is szerepet játszott a mai meglepően nagy nemzetközi befektetői hangulatjavulásban, ugyanis egy ilyen hivatalos kérés megnyitná az utat azelőtt, hogy az Európai Központi Bank is valóban belépjen majd a bajban lévő ország kötvénypiacára (annak másodpiacára vásárlóként). Később kiderült, hogy a pletykák nem teljesen alaptalanok, ugyanis egy sajtótájékoztatón a spanyol kormányfő is utalt rá, hogy egyre közelebb jár ehhez a döntéshez az ország.

Mario Draghi EKB-elnök tegnap az előfeltételek között a bajban lévő ország(ok) hivatalos segítségkérését is felsorolta, és akkor lépne majd fel a jegybank az EFSF-fel párhuzamosan például a spanyol állampapírpiacon. Az Európai Bizottság felől megjelent a hír, hogy ők még nem kaptak hivatalos felkérést a spanyoloktól az EFSF általi kötvénypiaci beavatkozásra. Panaszkodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés