Előfizetői tartalom

Pleschinger is üzent a hitelminősítőknek

MTI
Nincs komolyabb nézeteltérés az Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsán (MT) belül, egyedül a kamatcsökkentés mértékében merült fel különbség a jegybankárok között - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Pleschinger Gyula, a testület tagja, aki az utolsó három kamatdöntésnél megszavazott 20 bázispont helyett csupán 10 bázispontos csökkentés mellett volt.

A lap pénteki számában közölt interjúban kifejtette, azért javasolta a kisebb mértéket, mert a monetáris döntéshozók ezzel erőteljesebben üzenhették volna a piacnak, hogy az MT óvatosabb kamatpolitikára áll át. A magyar gazdaságpolitikai intézkedések hosszú távon fenntarthatók, ezek az üzenetek előbb-utóbb eljutnak a hitelminősítőkhöz, s ennek nyomán változhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés