Előfizetői tartalom

"Perverz viselkedés": hibás magyar döntés lehet a vége

Portfolio
A globális likviditásbőség által okozott feltörekvő részvény-, kötvény és derivatív piaci szárnyalás "perverz viselkedéshez" vezethet mind a piaci szereplők, mind a gazdaságpolitikai döntéshozók körében - fejti ki álláspontját az aktuális magyar folyamatok tágabb értelmezéseként Timothy Ash. A Standard Bank londoni feltörekvő piaci stratégája szerint a befektetők már inkább alulbecslik a feltörekvő piacokkal kapcsolatos hitel/csőd kockázatokat, a magyar helyzet kapcsán pedig annak veszélyére figyelmeztet, hogy a piaci szárnyalást látva a gazdaságpolitikai döntéshozók téves következtetéseket vonhatnak le, túlzott önbizalmat szerezhetnek és végül hibásnak bizonyuló döntést hozhatnak meg. Õ azon csodálkozik, hogy a piac még nem "ébredt fel" abból a hitéből, hogy gyorsan összejöhet a magyar kormány és az EU/IMF közötti hitelmegállapodás. Szerinte ugyanis a kormány egyáltalán nem törekszik erre.

"Előkelő" helyen állunk Timothy Ash szerint nem a fundamentális helyzet javulása, hanem kizárólag a nulla százalék közeli fejlett piaci hozamkörnyezet, és az amerikai pénznyomtatás által okozott likviditásbőség az oka annak, hogy a befektetők egyszerűen mindent vesznek a feltörekvő piacokon. Szerinte ezért van az, hogy befektetésre nem ajánlott, "B" kategóriába sorolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés