Előfizetői tartalom

Simor: kihagyta a kormány a kötelező egyeztetést a tranzakciós illetékről (3.)

Portfolio
A tranzakciós illetékről szóló minap bejelentett, a Magyar Nemzeti Bankra is vonatkozó legfrissebb törvénytervezről nem történt meg a szükséges egyeztetés a Magyar Nemzeti Bankkal, illetve az Európai Központi Bankkal - hívta fel az Országgyűlés elnökének, illetve a Számvevőszéki és Költségvetési Bizottság elnökének címzett levelében Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Cikkünk korábbi verziójában helytelenül azt érzékeltettük, hogy az MNB a törvénytervezet tartalmát találja súlyosan jogsértőnek, holott "csak" az eljárás törvénysértő módjáról van szó. Az MNB Sajtóosztályának tájékoztatása szerint "A jegybank elnöke levelet küldött Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, melyet másolatban megküldött Nyikos Lászlónak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés