Előfizetői tartalom

Örülnek a piacok Obama újraválasztásának

Portfolio
Az éjszakai és a hajnali órákban zajló szavazat összeszámolás alapján fordult a helyzet és egyre egyértelmûbbé vált, hogy Barack Obama maradhat az Egyesült Államok elnöke. A politikai konstelláció változatlansága nemcsak az elnök személyét illetõen igaz, hanem abban is, hogy míg a Szenátus továbbra is demokrata irányítású lesz, addig a Képviselõház republikánus. Ez pedig a politikai döntéshozatalban okozhat nehézségeket, amelynek elsõ nagy tesztje rögtön az amerikai költségvetési szakadék (fiscal cliff) névvel illetett probléma rendezése lesz (lenne). A piacok figyelme a választási eredmények ismeretében rögtön erre a kérdésre (és persze a mai görög parlamenti szavazásra) irányul. A befektetők tegnap este már bizakodóak voltak, majd hajnalban egy elbizonytalanodás következett, reggel pedig újra határozott hangulatjavulás látszik.

2012. november 07. 09:45 Megosztás Felfele hajtják a magyar piacot Barack Obama megválasztását követően az ázsiai piacok emelkedő pályára kerültek, a mérsékelten kedvező hangulat pedig a hazai börzére is átragadt, a BUX 0,4 százalékos emelkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés