FONTOS Magyarország is arra kéri állampolgárait, hogy mielőbb hagjyák el ezt a két országot
 
Előfizetői tartalom

Óriási veszély: idő kérdése és durran a kínai buborék

Portfolio
A "nagy kínai buborék" kipukkanása már csak idő kérdése - mondta Richard Duncan, a Blackhorse Asset Management vezető közgazdásza. Véleménye szerint ugyanis az egyre növekvő termelést a válságban lévő Amerika nem lesz képes felszívni, ahogy a belföldi fogyasztás sem. Bár egy ideig megoldást kínált a problémára a hitelezés növelése, azonban ez akár egy bankválság kialakulásához is vezethet - tette hozzá.

A kínai export vezérelte gazdasági növekedés az összeomlás szélén áll - figyelmeztetett a Blackhorse Asset Management vezető közgazdásza. Richard Duncan szerint a "nagy kínai buborék" kipukkanása már csak idő kérdése, az USA ugyanis válságban van, ezért nem lesz képes folyamatosan felszívni az egyre bővülő exportra szánt kínai termékeket. Minden lufi kipukkan egyszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés