Előfizetői tartalom

Orbán nyugtalan álmai - Nem véletlenül

Portfolio
Az eurózóna adósságválságának januári újbóli felerősödése reális kockázat, emiatt nem is alszom nyugodtan - fogalmazott még karácsony előtti utolsó televíziós interjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Az új év első hete máris bizonyította, hogy nem véletlenül aludt nyugtalanul az unió soros elnöki tisztét most átvevő Orbán. A magyar médiatörvényre zúduló példátlan nemzetközi össztűz miatt az elmúlt két hétben a kormányfői álláspont az "eszünk ágában sincs"-ről eljutott oda, hogy ésszerű érvek, vagy uniós jogi ellenvetés hatására bármilyen módosítás lehetséges. Ez a téma is bizonyára nyugtalan éjszakákat okozott az utóbbi két hétben az uniós elnökségre készülő magyar kormánynak.

Újra fokozódott a válság Elsőszámú feladat az euró megvédése, hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő az unió soros elnöki tisztségének átvételével kapcsolatban a héten rendezett egyik sajtóeseményen. A kijelentés nyilvánvalóan az euró elleni befektetői spekulációt igyekszik hűteni, amint azt számos európai politikus már hangsúlyozta az elmúlt fél-egy évben. Mindenesetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés