FONTOS Valóra vált a demokraták legszörnyűbb rémálma – Tényleg visszaléptethetik Bident?
 
Előfizetői tartalom

Orbán: "Már a 2012-es éven dolgozunk"

Portfolio
Köszönetet mondott a magyar uniós elnöki tevékenység eddigi munkájáért a német kancellár, aki úgy értékelte, hogy az elmúlt hónapokban az Európai Unió előtt álló legfontosabb feladatok megvalósítása terén sikerült jelentős haladást elérni. Angela Merkel ezt azon a sajtóértekezleten hangsúlyozta, amelyet csütörtökön délután a berlini kancellári hivatalban Orbán Viktorral közösen tartott a magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalások után. A kancellár jónak nevezte a kétoldalú kapcsolatokat. Külön kiemelte a gazdasági együttműködést, utalva a magyarországi német beruházói tevékenységre. Merkel hangsúlyozta, hogy a német vállalatok elismerik a magyar beruházási környezetet, és hosszú távra terveznek - írja az MTI.

A kancellár elmondta, hogy magyar tárgyalópartnerével egyetértettek az Európai Unió előtt álló feladatokban, és ennek kapcsán áttekintették a magyar elnökség teendőit a még hátralévő időszakban. A magyar célkitűzésekkel kapcsolatban a kancellár utalt Horvátország csatlakozására, amihez Németország nyitottan áll hozzá. Reményét fejezte ki, hogy a csatlakozási tárgyalások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés