Előfizetői tartalom

Orbán: Brüsszelnek csak most esett le a tantusz

Portfolio
Az Európai Unió tagjai vagyunk, Barroso úr az Európai Bizottság elnöke, nem a főnökünk - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A kormányfő szerint a keddi brüsszel találkozón dőltek el a dolgok, de nem maguktól. A jegybanktörvényről szólva hangsúlyozta, hogy amit az Európai Bizottság kért, azok a módosítások bent vannak a Parlament előtt, ezért az IMF csütörtöki mondatai múltidejűvé váltak. A miniszterelnök megismételte, hogy Magyarországnak megvannak a saját forrásai, nem kell más államok adófizetőinek pénze, ezért a kormány egy biztonsági hálót szeretne.

Barroso nem a főnökünk Nehéz dolga volt Barrosóval? Valóban ez alatt a 30 perc alatt dőlt el minden? - tette fel a kérdést a műsorvezető. Orbán Viktor erre úgy felelt, hogy nem lehet ezt tudni pontosan. "Inkább úgy fogalmaznék, hogy ott dőltek el a dolgok, de nem maguktól dőltek el, hanem a hosszú előkészítő munka után" - reagált a kormányfő. A miniszterelnököt meglepte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés