Előfizetői tartalom

Órákon belül légitámadás indulhat Líbia ellen

Portfolio
Miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa csütörtök éjjel a Líbia feletti légtérzár felállítása mellett döntött, és a civilek védelmében - a szárazföldin kívül - bármilyen lépést engedélyeztek, több európai ország bejelentette, milyen eszközökkel, hány géppel járul hozzá a katonai légierőhöz, a francia kormány szóvivője pedig a Guardian brit lap szerint bejelentette, a légitámadás órákon belül megindulhat Líbia ellen.

A francia szóvivő szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsában tíz ország támogatta a franciák és britek ötletét, a légtérzár felállítását, de például Németország nem, illetve tartózkodott a szavazástól, ahogy Oroszország és Kína is. Magyarország nem száll be a Líbia elleni harcba. Martonyi János külügyminiszter nem lát olyan magyar katonai képességet, amelyet fel lehetne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés