Előfizetői tartalom

Októberig nem lesz döntés a görögök sorsáról

Portfolio
Kevésbé vagyok pesszimista az euró jövőjét illetően, mint tavasszal voltam, illetve a görögöknek szánt nemzetközi hitelek folyósításáról október előtt nem születik döntés - többek között ezekről beszélt Helsinkiben Olli Rehn, az EU pénzügyi biztosa a Bloomberg beszámolója szerint. Közben a Moldova fővárosában, Chisinauban tartózkodó Angela Merkel német kancellár azt jelezte, hogy a görög kormányfővel folytatandó pénteki berlini látogatásán nem fog döntést hozni arról a görög kérésről, hogy két évvel hosszabbítsák meg a deficit lefaragására adott időt. A görög kormányfő egyébként éppen ma fogadta Athénban az eurócsoport elnökét, amely találkozón Antonisz Szamaras már megkezdte az elnyújtott deficitlefaragásért folytatott uniós lobbisorozatát.

A görög kérésről bővebben:Kapcsolódó cikkünk2012.08.18Jót tenne a büdzsé lazítása a görög gazdaságnakOlli Rehn görög mentőcsomaggal kapcsolatos mondata azt jelenti: a nemzetközi szervezetek szeptember közepén esedékes görög gazdaságpolitikai helyzetjelentése után közvetlenül még nem várható arról uniós (politikai) döntés, hogy folytassák-e a görögök finanszírozását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés