Előfizetői tartalom

Obama engedett a nyomásnak, további két év adókedvezmény

Portfolio
Barack Obama amerikai elnök hétfőn megegyezett a republikánusokkal abban, hogy a még a Bush-éra alatt megszavazott magas jövedelműeknek járó adókedvezményeket két évvel meghosszabbítják, cserébe a republikánusok is engedtek a munkanélküli segélyek meghosszabbításában. A megegyezéssel egy időre feloldódott a Fehér Ház és a megerősödött támogatottságú ellenzéki republikánusok közötti patthelyzet. A New York Times szerint az adókedvezmények csomagja két év alatt 900 milliárd dollárba kerülhet az USA-nak.

A demokrata kormányzat magánszemélyek számára évi 200 ezer, házaspároknál pedig évi 250 ezer dolláros jövedelemig hagyta volna meg az adókedvezményeket jövő januártól. A republikánus szenátorok viszont ragaszkodtak ahhoz, hogy mindenki kapjon kedvezményt, így a magasabb jövedelműek is. A fennálló törvényhozási patthelyzet miatt az amerikai elnök kénytelen volt engedni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés