Előfizetői tartalom

Ennyit veszít az a nyugdíjas, aki nem lép vissza az államhoz

Nagyon sokan kérdezik mostanában, hogyan dönthetnek arról, érdemes-e a magánnyugdjípénztárban maradniuk. Az általános válasz csak az lehet, hogy a ma ismert feltételekkel matematikailag senkinek sem érdemes maradnia. Persze sokan lehetnek azok, akik nem mérlegelnek, hanem eleve csak bizalom, vagy éppen bizalmatlanság alapján hoznak döntést. De most arról beszéljünk, hogyan lehet számok alapján mérlegelni a döntésünket.

A legfőbb bizonytalanságot az jelenti, hogy a jövőben vajon tarthatók e a ma ismert TB- nyugdíj ígéretek valamint az, hogyan fogják a magánpénztári pénzeket kifizetni. Ami a várható TB nyugdíjakat illeti, csak a 2013 utáni időszakra ismert TB törvény alapján számolhatunk. Ha nem ez lesz a jövő, akkor persze a számítások is megváltoznának. A magánpénztári tőke járadékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés