Előfizetői tartalom

Erre játssz, ha aranyban és ezüstben utazol!

Sándor Dávid
Bár az elemzők zömében optimisták a nemesfémpiaci kilátások tekintetében, az idei évet ijesztő esésekkel kezdte az arany és az ezüst árfolyama, és a technikai elemzés szempontjai szerint igen kedvezőtlennek mondható módon lefele törték át az 50 napos mozgóátlagukat. Összességében nehéz lenne megmondani, hogy a negatív tendencia tartós maradhat-e, talán érdemesebb lehet a két nemesfém árfolyamának különbözetére alapozni egy kereskedési stratégiát. Az ezüst árfolyama ugyanis a tavalyi ralit követően szorosan felzárkózott az aranyhoz, így a sokak által követett arany/ezüst arányszám olyan szintekre érkezett, ahonnan az utóbbi 14 évben mindig fordulni tudott a trend. Amennyiben az arany és ezüst ára között beszűkült arány tágulása valóban bekövetkezik, úgy az arany vételi és ezüst eladási pozíciók lehetnek jövedelmezők az előttünk álló időszakban.

Az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek időszakos fellángolása 2010-ben további magasságok felé segítette az arany és az ezüst árfolyamát. Utóbbi valósággal szárnyra kapott, szeptembertől meredek felülteljesítést mutatott a nagytestvérhez képest, így 80%-os emelkedéssel nyugtázta az évet. Bár az elemzői várakozások továbbra is inkább optimizmusra adnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés