Előfizetői tartalom

Napokon belül újra leminősíthetik Magyarországot!

Portfolio
Magyarország még idén újabb hidegzuhanyt kaphat a nyakába, ugyanis a Moody's hétfői virgácsosztása után a Fitch a karácsonyfa alá rejthet kellemetlen meglepetést. A Raiffeisen Bank elemzői hétvégi piaci összefoglalójukban azt vetítik előre, hogy várhatóan a Fitch is napokon belül visszavágja a magyar adósbesorolást. Kovács Mátyás, a bank budapesti elemzője azt vetíti előre, hogy a leminősítés átmenetileg újra nyomás alá helyezheti a magyar eszközöket. A Fitch lépésével kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy hány fokozattal vágja vissza Magyarország adósbesorolását. Egy két fokozatú rontás esetén ugyanis már bóvliba vágná minősítésünket, ami súlyosabb következményekkel is járhat. Az RBC londoni elemzője szerint megúszhatjuk a bóvli kategóriát.

Újabb leminősítés jöhet 2010 év végéhez közeledve lehetséges, hogy a Fitch is leminősíti Magyarországot, miután a hitelminősítő ezt már korábban jelezte. A lépés újra átmeneti nyomást helyezhet a magyar eszközök piacára - fogalmaz Kovács Mátyás, a Raiffeisen Bank magyarországi elemzője. Emlékezetes, hogy a Moody’s hétfői leminősítése szintén ideiglenesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés