Előfizetői tartalom

Mercedes nélkül stagnál az export

Portfolio
Áprilisban megerősítést nyert, hogy a romló európai konjunktúra a magyar exportteljesítményre egyre inkább rányomja bélyegét. Az év első négy hónapjának átlagában a kép stagnálást jelez, január-áprilisban 0,7 százalékkal bővült az export volumene. A közúti járművek euróban mért exportja mindössze 1,4 százalékkal bővült, ami arra utal, hogy a kivitelt jellemző statisztikákat még a Mercedes-hatás nélkül kell érteni. A kereskedelmi többletünk még így is nagy, 380 millió euró körüli volt áprilisban.

A lanyha konjunktúra ellenére a külkereskedelmi mérlegben így is jelentős, majdnem 380 millió eurós többlet keletkezett áprilisban. Az előzetes adatokhoz képest a behozatal minimálisan több, az export kevesebb lett.A részletes adatok megjelenésével már látható, hogy a Mercedes-hatást még nem érezni a kivitelen. A közúti járművek euróban mért exportja mindössze 1,4 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés