Előfizetői tartalom

Menekülnek az írek - a '80-as évek óta nem látott emigrációs hullám indult

Portfolio
Az 1980-as évek óta nem látott emigrációs hullám indult meg Írországban, hátat fordítva a súlyos adóssággondokkal, munkanélküliséggel küzdő hazájuknak. Nem ez az első emigrációs hullám az ország életében, harminc évvel ezelőtt is nagy tömeg indult meg a magas munkanélküliség elől menekülve, de később, amikor az ország "kelta tigrissé" avanzsált, a kivándorlók szépen hazatértek.

Az ír Gazdasági és Szociális Kutatóintézet (ENRI) friss jelentése szerint 2010 áprilisa és 2012 áprilisa között akár 100 ezer is lehet azok száma, akik elhagyják Írországot, hetente átlagosan ezer fő, a populáció nagyjából 2%-a.A fő hajtóerő az emigráció felé a magas munkanélküliség (13,5%), ami várhatóan nem is enyhül jó ideig a nehézkes kilábalás, a bankkrízis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés