Előfizetői tartalom

Megszólalt a jegybanki alelnök: nem lesz további stimulus (2.)

Portfolio
A Magyar Nemzeti Banknak nincsenek további tervei a gazdaságélénkítésre - mondta Balog Ádám, a jegybank alelnöke a Reutersnek. Elmondta továbbá, hogy a héten bejelentett növekedési program intézkedéseit nagy vonalakban átbeszélték az EKB-val, és az Európai Központi Banknak nem volt ellenvetése. Balog a forinttal kapcsolatban is elhintett egy megjegyzést, a hazai fizetőeszköz árfolyama kissé gyengébb, mint a fundamentumok ezt igazolnák, mondta.

Nincs most több a tarsolyban A jegybanknak nincsenek további növekedésösztönző intézkedésekre szóló tervei azon kívül, amiket a héten a jegybankelnök, Matolcsy György bejelentett - mondta el a Reutersnek Balog Ádám jegybanki alelnök. A kérdés már csak azért is felmerülhet a befektetőkben, mivel a bejelentett intézkedések visszafogottabbak annál, amit sokan vártak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés