Előfizetői tartalom

Mégis megmenekül a Költségvetési Tanács? (2.)

Portfolio
Sem az alkotmányügyi bizottság, sem a kormány nem támogatta azt a fideszes képviselői módosító indítványt, ami jövőre megtizedelné a Költségvetési Tanács forrásait és gyakorlatilag ellehetetlenítené a költségvetés felett őrködő intézményt. A Napi Gazdaság tudósítása ugyanakkor emlékeztet arra, hogy ez "csak az első menet volt", a következő napokban még bármikor zöld utat kaphat a javaslat. Az Index cikke eközben arra mutat rá, hogy nem ismertek a kormány szándékai.

Az első menet Az országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfő reggeli ülésén került napirendre először Varga József fideszes politikus múlt héten beterjesztett módosító javaslata, ami az idei 835 millió forintról 10 millió forintra csökkentené a Költségvetési Tanács előirányzatát. A Napi Gazdaság beszámolója szerint az ülésen a kormányt képviselő Nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés