Előfizetői tartalom

Megint nekiment Simornak az ÁSZ

Portfolio
Miközben alapvetően megfelelőnek ítélte a Magyar Nemzeti Bank 2011-2012 első félévi működését az Állami Számvevőszék, a jegybank ellenőrzéséről szóló jelentésben több kifogást is tesz például a számviteli szabályok betartására, illetve az ÁSZ szerint az MNB túllépte hatáskörét a 2008-as IMF-hitelfelvétel kapcsán nyújtott adatszolgáltatásokkal, de továbbra is kifogásolják a bérek szintjét is. Az MNB tételesen cáfol.

Az ÁSZ jelentésének elején megállapítja, az MNB irányítási és döntéshozatali rendszerének 2011. évi és 2012. I. félévi működése megfelelt a hatályos jogszabályi előírásoknak. Ugyanakkor az ÁSZ több kifogást is tesz. Például azt írják, az MNB iratkezelési gyakorlata 2009-től 2012 decemberéig nem felelt meg az iratkezelésre vonatkozó jogszabályi előírásoknak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés