Előfizetői tartalom

Megállapodott Görögország az újabb megszorításokról

Portfolio
Görögország pénzügyminisztere, Evangelosz Venizelosz újabb megszorításokat jelentett be a mai napon, a tervezett intézkedések között további adóemelés, valamint a költségvetési kiadások visszafogása is szerepel. Az 5 éves kiigazító csomag elnyerte az Unió és az IMF tetszését, így végül sikerült megállapodásra jutni - adta hírül a Reuters.

A pénzügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány többek között a jövedelemadó alsó sávjának alsó szélét évi 12 ezer euróról 8 ezer euróra csökkenti, továbbá egyszeri, jövedelemfüggően 1 és 5 százalék közötti szolidaritási adót vet ki. Emelnek továbbá a fűtőolajak adóján, és minimumadót vetnek ki az egyéni vállalkozókra, akiket az országban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés