Előfizetői tartalom

Máris itt van Varga első módosító csomagja (3.)

Portfolio
Az idei költségvetés harmadik módosítására készül a kormány - derül ki a péntek óta a parlament előtt fekvő, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beterjesztett módosító javaslatból. Ennek értelmében a kormány egyszeri támogatás, az egészségügyi intézmények adósságának rendezését és a 10 milliárd forintos minimálbér-kompenzációt. A lépések hatására a központi költségvetés hiánya növekszik, a kormányzati szektor egészében azonban ekkora összegű bevételnövekedés valósul meg. Ezért a Költségvetési Tanács véleménye szerint a módosítások az államadósságszabály szempontjából semlegesek. A KT ugyanakkor kritikát is megfogalmaz a kormány felé, amiért gyakran írják át a költségvetést.

Miért van szükség a módosításra? Varga Mihály március 7-én lépett hivatalba és március 8-án már be is terjesztette első módosító javaslatát a 2013-as költségvetéshez. "A 2013. január 1-jén hatályba lépett és a 2013. évi III. törvénnyel módosított, Magyarország 2013. évi központi költségvetésérl szóló 2012. évi CCIV. törvény több ponton módosításra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés