Előfizetői tartalom

Leszavazták az új tagok a januári MNB kamatemelést

Portfolio
Nagyon szoros, 4:3 arányú döntés született a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának január végi kamatdöntő ülésén arról, hogy az irányadó 7%-os ráta ne emelkedjen, hanem maradjon változatlan - derül ki abból a rövidített jegyzőkönyvből, amelyet ma tett közzé a jegybank. Erre Simor András jegybankelnök már a kamatdöntési sajtótájékoztatón utalt, de az csak most vált ismertté, hogy név szerint ki melyik döntési alternatívára adta le a voksát. Eszerint most fordult elő első alkalommal, hogy a négy új, a jelenlegi kormánypártok által delegált tag leszavazta a belső tagok szándékát, azaz a piac által egyébként is beárazott 50 bázispontos kamatemelés végrehajtását.

Kapcsolódó cikkünk2012.01.30Simort leszavazták - Kevésbé lesz konzervatív a kamatpolitika?Tartós lehet a fordulat "A Monetáris Tanács tagjai egyetértettek abban, hogy a decemberi inflációs jelentés óta beérkezett makrogazdasági adatok az inflációs jelentés várakozásainak megfelelnek, ugyanakkor a kockázatok megítélése tekintetében nem volt egységes a tagok véleménye....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés