Előfizetői tartalom

Leminősített minket a Moody’s - Esik a forint!

Portfolio
A várt egy fokozattal szemben két fokozattal minősítette le Magyarországot ma reggel a Moody’s Investors Service, ráadásul az új besorolás is a további leminősítést valószínűsítő negatív lett. Erre intenzív gyengülés indult a forintpiacon: az euróval szembeni jegyzések a pénteki 277 körülről 279 fölé ugrottak a bankközi piacon, majd kissé korrigált a magyar fizetőeszköz. A nemzetközi befektetői hangulat semleges közelinek mondható a hétvégi számos fejlemény mellett is.

A Moody's által adott új besorolás megegyezik az S&P besorolásával és egyúttal azt jelenti, hogy a már két intézménynél áll a magyar besorolás a bóvli kategória határán (ld. cikk végi táblázat). A Fitch Ratings-nél most ennél egy fokozattal jobb a besorolás, de valószínű, hogy a két versenytárshoz képest ez az intézmény is igyekszik majd "felzárkózni". A hír megjelenését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés