Előfizetői tartalom

Lekapcsolná az EKB a görögöket a lélegeztetőgépről

Portfolio
Az utóbbi napokban immár a nyilvánosság előtt is élesen szembe helyezkedett egymással az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank a görög adósságválság lehetséges megoldási irányairól. A bizottság ugyanis az enyhe adósság átütemezést is járható útnak tartja, míg a jegybank élesen ellenzi azt és azzal fenyeget, hogy ha ez bekövetkezik, akkor lekapcsolja a görögöket a "likviditási lélegeztető gépről" is, azaz egyrészt nem fog többé görög adósságpapírokat vásárolni, másrészt nem fogadja el azokat fedezetként sem. Különösen az utóbbi jelentősen tovább súlyosbítaná a dél-európai ország egyébként is igen rossz likviditási helyzetét.

Az EKB vezető döntéshozói egybehangzóan és igen határozottan elutasítják az Európai Bizottság felől először hétfőn este elismert lehetőséget, miszerint akár megengednék azt is, hogy a magánbefektetők önkéntes részvételével enyhén újrastrukturálják a görög államadósságot (pl. 5 évvel megnyújtsák a meglévő államkötvények futamidejét, hogy ezzel mérsékeljék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés