Előfizetői tartalom

Még év vége előtt amerikai és európai jegybanki élénkítés jöhet

Portfolio
Az alapkezelők többsége szerint még idén sor kerülhet egy újabb amerikai jegybanki eszközvásárlási program (QE3) elindítására, valamint egy európai jegybanki hosszú lejáratú hitel (LTRO) kihelyezésére - derült ki a Reuters felméréséből. Ennek is köszönhetően az alapkezelők a felmérés 2 éves történetében rekord magasságba emelték kötvénykitettségüket. A hedge fundok és magántőke alapok viszont nem népszerűek a megkérdezett alapkezelők körében.

A 49 amerikai, európai és japán befektetési alapkezelővel (Mario Draghi 25-ei beszéde előtt) készült Reuters felmérés szerint az alapkezelők 70 százaléka számít arra, hogy év vége előtt az amerikai jegybank újabb eszközvásárlási programot (QE3) jelent be, és 60 százalékuk vár a decemberi és februári hosszú lejáratú kedvezményes európai jegybanki hitelhez (LTRO) hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés