Előfizetői tartalom

Közzétette Matolcsy minisztériuma, hogyan küzdünk a túlzott hiány ellen

Portfolio
Péntek délben került fel a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára Magyarország EDP-jelentése, vagyis, hogy a kormány mit tesz annak érdekében, hogy kikerüljön hazánk a túlzott hiány eljárás alól, vagyis lekerüljünk végre az uniós szégyenpadról. A dokumentum a konvergencia program áprilisi benyújtása óta eltelt időszak intézkedéseit ismerteti. Az anyagból az is kiderül, hogy nem került le a napirendről a dohánytermékek jövedéki adójának emelése, az őszi adócsomagban kerülhet ismét elő a Fidesz-frakció számára kínos kérdés. Az NGM azt is elárulja, hogy az Otthonvédelmi Akcióterv (vagyis a devizahitelesek mentőcsomagja) összesen 40-45 milliárd forintjába kerülhet a költségvetésnek 2011-2014 között.

Őszi ígéretek Miről szól az EDP-jelentés? A túlzott hiány eljárás (EDP) keretében Magyarországhoz intézett ajánlás értelmében a magyar hatóságokévente kétszer jelentést nyújtanak be a Tanács és az Európai Bizottság részére. Eddig 7 évközi jelentés benyújtására került sor, amelyek bemutatták a túlzott hiány megszüntetése érdekében tett intézkedések előrehaladását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés