Előfizetői tartalom

Kósa: nem a hitelminősítők kormányozzák Magyarországot

Portfolio
A hitelminősítők szerepe fontos, de Magyarországot nem a Moody’s vagy a Standard and Poor’s és nem is a nemzetközi pénzpiacok kormányozzák, hanem a magyar kormány - mondta ma Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Televízió A Ma reggel című műsorában. A fideszes politikus úgy hiszi, nem az emberek "sanyargatásával", hanem a különadóval sújtott szektorok összefogásával sikerülhet kilábalni a válságból.

Az MTI tudósítása szerint Kósa emlékeztetett arra, hogy a 2008-as, 2009-es helyzethez képest a nemzetközi hitelminősítők megítélése, tekintélye sokat romlott. Hozzátette: szerintük az intézetek nem jó úton járnak. "Hol voltak ezek a hitelminősítők, amikor 2008-ban az általuk kiválónak minősített eszközök (...) összeborultak, mint a kártyavár" - tette fel a kérdést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés