Előfizetői tartalom

Megbillentette a frankot a svájci jegybank

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem változtatta irányadó rátáját a svájci jegybank (SNB) mai ülésén, így a 3 hónapos LIBOR-célsáv továbbra is 0-0,25%, ahol a jegybank a zéró szintet célozza. Közben a jegybankárok megismételték: készek korlátlan mennyiségben devizát vásárolni a frank szárnyalásának megakadályozása érdekében.

A svájci jegybank ki fogja kényszeríteni a múlt héten elhatározott 1,20-as küszöbszintet a frank euróval szembeni árfolyama esetében - áll a közleményben. A jegybank egyúttal megerősítette múlt keddi döntését, miszerint minden erejével megvédi az 1,20-as árfolyamszintet az EUR/CHF kurzus esetében. A jegybank felkészült arra, hogy korlátlan mennyiségben vásároljon devizát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés