Előfizetői tartalom

Magyarország megszenvedheti az eurózóna összeomlását

Portfolio
Az eurózóna válsága végül a közös valutarendszer összeomlásába torkollik és gazdasági nyitottsága, illetve a bankrendszere sérülékenysége miatt térségünkből ezt az egyik legnagyobb mértékben Magyarország szenvedheti meg - állapítja meg friss elemzésében a Capital Economics londoni elemzői csapata. A szakértők emellett a gazdaság nyitottsága miatt Csehország, bankrendszere miatt pedig Románia és Bulgária sérülékenységét emelik ki most közzétett, a térség egészének folyamatait elemző anyagukban. Az elemzés egyértelműsíti, hogy az eurózóna adósságválságának további mélyülését és végső soron a fizetési övezet felbomlását minden térségi ország megsínylené és inkább csak a szenvedés mértékében lehetnek különbségek.

Kezdjük a visegrádiakkal!. Az eurózóna válsága az egész unióban érezhető: csökkent az exportkereslet, és a nyitott gazdaságok recesszióba süllyedtek. A Capital Economics elemzői szerint az euró összeomlása elkerülhetetlen. Hogy ennek milyen következményei lesznek, az függ a folyamat lezajlásától is. Egy kontrollált folyamatokon keresztüli (rendezett) összeomlás az eurózóna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés