Előfizetői tartalom

Ki takarítja majd össze a jegybankok "piszkát"?

Portfolio
Az amerikai jegybank, és annak elnöke nem csak hogy hajlandó tolerálni az inflációt, de azon van, hogy felpörgesse azt, miközben a munkanélküliség csökkentésén fáradozik. A rendkívül laza jegybanki politikának, ide értve az európai és japán politikát is, a következményei nem ismertek, és nem világos, hogy ennek későbbi hatásait ki, és hogy fogja majd kezelni - figyelmeztetett Mohamed El-Erian, a világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Pimco vezérigazgatója a CNBC-n.

Az amerikai jegybank és kormányzója, Ben Bernanke nem csak hogy hajlandóak tolerálni az inflációt, de éppenséggel próbálják is gerjeszteni azt, amit majd utódja kezelhet, aki 2014-ben érkezik majd a Fed élére. Az aktív gazdaságélénkítést folytató jegybanki politika kockázatai már meghaladják az ebből származó hasznot. Ezt a Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian "fordított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés