Előfizetői tartalom

Gyanúba keveredett: John Dalli uniós biztos lemondott posztjáról

MTI
Azonnali hatállyal lemondott az Európai Bizottság egészségügyért és fogyasztóvédelemért felelős tagja kedden - jelentette be a bizottság. A máltai John Dalli azt követően nyújtotta be lemondását, hogy az EU csaláselleni hivatala (OLAF) megállapította: egy máltai vállalkozó a biztossal való kapcsolatára hivatkozva pénzt kért egy dohányipari cégtől, cserébe pedig azt ígérte, hogy befolyásolni tud jövőbeni uniós döntéseket.

Az OLAF jelentése szerint a tranzakció nem valósult meg, s bár John Dalli érintettségére nem találtak közvetlen bizonyítékot, a hivatal úgy ítélte meg, hogy tudott az eseményekről. John Dalli a jelentés megállapításait kategorikusan visszautasítja. Az OLAF információi szerint a Swedish Match nevű svéd dohányipari céget azzal kereste meg egy máltai vállalkozó, hogy anyagi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés